ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

Dziczyzna na talerzu, słodycz na deser – kulinarny wkład gastronomii w Święto Szkoły

Obchody Święta Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu miały w tym roku wyjątkowy smak – dosłownie i w przenośni. W ramach uroczystości, katedra gastronomii we współpracy z Centrum Kształcenia Zawodowego przygotowała dla społeczności szkolnej i zaproszonych gości wyjątkowy poczęstunek, który na długo pozostanie w pamięci uczestników. W roli głównej na stołach pojawiły się potrawy, przekąski i wędliny z dzika – aromatyczne, wykwintne i doskonale wpisujące się w polską tradycję kulinarną.

Dla wielu była to nie tylko uczta smaków, ale także okazja do odkrycia mniej znanych, a niezwykle wartościowych produktów kuchni myśliwskiej. Towarzyszyła im słodka oprawa – efektowny tort jubileuszowy, wyborne desery oraz różnorodne słodkości, które zachwyciły zarówno smakiem, jak i estetyką wykonania. Całość stanowiła nie tylko pokaz umiejętności kulinarnych i cukierniczych, ale także piękny wyraz zaangażowania uczniów oraz nauczycieli w życie szkoły. Wspólne przygotowania, dbałość o detale i troska o smak i estetykę – to wszystko sprawiło, że jubileuszowe święto miało niepowtarzalny klimat.

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG