W dniu 20.11.2019 r. w CKZ Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich odbyły się kolejne warsztaty dla uczniów z klasy I technikum hotelarskiego Zespołu Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Łobzie w ramach projektu „Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu łobeskiego”.
Tematem szkolenia były śniadania hotelowe. Młodzież została zapoznana z rodzajami śniadań, sposobem ich podawania oraz asortymentem potraw i napojów serwowanych w trakcie śniadań w hotelu. Pod fachowym okiem nauczycieli praktycznej nauki zawodu Pań: mgr inż. Ewy Wasilewskiej i mgr inż. Anny Grabowskiej-Gieorgijewskiej uczniowie samodzielnie wykonywali m. in :
- Jajka po wiedeńsku,
- Jajka nadziewane pieczarkami,
- Tymbaliki z kurczaka,
- Vol-au-vent z pastą łososiowa,
- Szaszłyki z pomidorów cherry i sera mozarella,
- Pasztet z selera i wątróbek,
- Kolorowy omlet,
- Rogaliki krucho - drożdżowe