W dniu 16 października 2019 r., w ramach odbywającego się w Zespole Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu – Europejskiego Tygodnia Umiejętności Zawodowych „Odkryj swój talent”, zorganizowane zostały, między innymi, warsztaty pt. „Wypiek i zasady dekoracji drobnych ciasteczek” oraz „Zasady formowania serwetek konsumenckich”.
Warsztaty zorganizowały nauczyciele – Joanna Zendran i Elżbieta Kozber wraz z uczniami klasy II a Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Gośćmi warsztatów byli uczniowie klas VII ze Szkoły Podstawowej nr 8 w Kołobrzegu. Przedmiotem warsztatów było dekorowanie ciastek przy pomocy areografu, z wykorzystaniem szablonów i barwników spożywczych. Uczestnicząca w warsztatach młodzież miała także okazję poznać możliwość składania serwetek konsumenckich jak i przyswoić sobie zasady ich użycia w obsłudze kelnerskiej.
Wyrażamy nadzieję, że zorganizowane w ramach warsztatów pokazy wzbudziły zainteresowanie naszych gości, co sprawi, że w przyszłości zechcą oni zdobywać i pogłębiać wiedzę w naszej szkole.