Od wielu lat nasza szkoła aktywnie współpracuje z wieloma podmiotami w branży HOGATOUR, ale szczególnie w ostatnim czasie owocnie zaznaczył się udział firmy Chefs Culinar, z którą podpisaliśmy porozumienie. Jest to globalne międzynarodowe przedsiębiorstwo działające w obszarze gastronomii, hotelarstwa i żywienia zbiorowego. Do końca roku szkolnego 2019/2020 zaplanowano szereg szkoleń, które prowadzić będą doradcy kulinarni firmy Chefs Culinar co przedstawia poniższy harmonogram;
L.p. |
Temat |
Data |
Klasa |
Godzina |
Opiekun |
1. |
Kuchnia włoska |
25.11.2019 |
III b grupa 1 grupa 2 |
7.30 - 11.35 |
Anita Fijałkowska – Buczkowska, Agnieszka Stegienta |
2. |
Kuchnia molekularna |
22.01.2020 |
II a Grupa 1 Grupa 2 |
08.55 – 13.00 |
E.Kozber, J.Zendran |
3. |
Zasady przygotowania sushi |
27.02.2020 |
IIa Grupa 1 Grupa 2 |
08.55 – 13.00 |
E.Kozber, J.Zendran |
4. |
Ciasta bankietowe |
05.03.2020 |
III Cukiernik |
08.30- 13.00 |
Ewa Wasilewska, Emilia Wieremiej - Woźna |
5. |
Potrawy z wołowiny |
12.03.2020 |
III a Grupa 1 |
08.55 – 13.00 |
I.Lisowska |
6. |
Owoce morza |
09.04.2020 |
Kucharz III |
08.30- 13.00 |
Ewa Wasilewska |