W dniu 15.06.2021 r. w CKZ Zespołu Szkół Ekonomiczno–Hotelarskich odbyły się warsztaty kulinarne “Klasyczne dania w nowej odsłonie” prowadzone przez szefa kuchni UFS Przemysława Kaczmarka.
Zadaniem dobrem restauracji jest kreowanie wrażeń gości zarówno tych smakowych, wzrokowych, jak i zapachowych. Najważniejsze jest pozostawienie pozytywnego wrażenia. Wychodząc oczekiwaniom naszych gości i chcąc podnosić walory smakowe i zdrowotne serwowanych przez nas potraw oraz kreatywność naszych uczniów, nauczyciele oraz instruktorzy praktycznej nauki zawodu sporządzili klasyczne dania w nowej wersji:
- Pappardelle z buraczanym pesto
- Śledź ziołowy z piklowanymi warzywami i kurkami
- Zielone pesto z polędwiczkami
- Kaczka na różowo w czerwonym curry
- Wegańskie spaghetti bolognese
- Sałatka Cezar z gotowanym kurczakiem metodą sous-vide