ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

PO TRZYKROĆ HURA, HURRA, HURRRA

Gastronomowie pakujcie walizki!!!!!!!!!

Nasz Szkolny, Sukcesowy Róg Obfitości, wypełnił się dziś po brzegi. Ponad tysiąc! TYSIĄC! projektów z całej Polski, zgłoszonych w kolejnej edycji konkursowej Programu Erasmus+, a wśród nich „perełka”, projekt z Ekonoma.

Wybaczcie, drodzy czytelnicy strony, za ten górnolotny ton, ale po prostu, zwyczajnie, ogromnie się cieszymy! Projekt jest, o tyle inny i różniący się od poprzednich, że po raz pierwszy podnieśliśmy poprzeczkę, nie jeden, ale o dwa stopnie. We wrześniu do Aalborga pojadą dwie grupy. Grupa młodzieży z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz grupa nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, które będą realizowały dwa różne programy projektowe. W tłumaczeniu, na język gastronomiczny, „wrzuciliśmy do barszczu dwa grzyby”. Uczniowie, będą ćwiczyć, w najlepiej wyposażonych pracowniach i laboratoriach gastronomicznych, pod okiem mistrzów oraz poznają tajniki kuchni duńskiej „od kuchni”. Nauczyciele, będą doskonalić swój zawodowy warsztat pracy, z szefami najlepszych restauracji w Aalborgu. Drogi obu grup, skrzyżują się na końcowym pokazie umiejętności, na zakończenie projektu. Wszystkich zaangażowanych w realizację tego przedsięwzięcia, czeka teraz ogromny wysiłek przygotowania uczestników do wyjazdu. Podobno dżentelmeni, nie mówią o pieniądzach, ale napomknę tylko skromnie, że cały zaplanowany przez nas budżet, został zaakceptowany przez Narodową Agencję Programu Erasmus + i wynosi prawie 350.000,00 PLN.

Autor: Małgorzata Wietrzycka

erasmus logo

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG