ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

KURS CUKIERNICTWO HOTELOWE

W dniu 22.04.2022r w ramach projektu „ Zawodowiec w nowoczesnej gospodarce” odbył się kurs "Cukiernictwo hotelowe", w którym uczestniczyli nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i hotelarskich.

Zajęcia prowadzone były przez Panią Monikę Gielar- przedstawicielkę Centrum Szkoleniowego Gielar Sp. z o.o.. W trakcie kursu nauczyciele uaktualnili swoją wiedzę i umiejętności z zakresu nowoczesnych technik oraz trendów wykorzystywanych w cukiernictwie hotelowym. Nauczyciele w trakcie kursu wykonali makaroniki, tartaletki z krem cytrynowym, lizaki na bezie włoskiej czy monoporcje oblane mirror glaze. Oprócz deserów przygotowali także elementy dekoracyjne z czekolady, jadane szkło oraz wafle.

 

Koordynator szkolny projektu

Renata Grodzka- Truszkowska

 

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok