ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

KURS "NOWOCZESNE TRENDY W GASTRONOMII"

W dniach 4-5.03.2022r i 18-19.03.2022r w ramach projektu „ Zawodowiec w nowoczesnej gospodarce” 20 uczniów z klas gastronomicznych kierunek: technik żywienia i usług gastronomicznych” uczestniczyło w kursie „ Nowoczesne trendy w gastronomii ”.

Młodzież poznała trendy i uaktualniła techniki sporządzania różnego asortymentu potraw, zasady łączenia surowców, półproduktów, smaków, a także możliwość i sposób ekspedycji sporządzonych potraw. Potrawy były sporządzane z wykorzystaniem takich technik jak miedzy innymi: konfitowanie ( gotowanie w niskiej temperaturze, najczęściej drobiu i wieprzowiny w kąpieli olejowej) , sous vide itp. stosując główne założenia filozofii „zero waste” w gastronomii.

Koordynator szkolny projektu
Renata Grodzka- Truszkowska

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok