ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

SZKOLENIE "NOWE TRENDY W DEKORACJI TORÓW"

W dniu 12.10.2022r w pracowni gastronomicznej ZSE-H/ CKZ odbyły się kolejne warsztaty z Firmą Master Martini skierowane  do nauczycieli przedmiotów gastronomicznych.

Warsztaty przeprowadzili mistrz cukiernictwa, zdobywca I miejsca na pokazach cukierniczych Expo i innowator - Damian Wiśniewski oraz główny technolog firmy Vortummus, cukiernik i doradca - Krystian Bolin. Nauczyciele podczas szkolenia pogłębili swoją wiedzę i umiejętności  dotyczące panujących trendów w wykańczaniu torów różnymi technikami tj. faulline cake, drip cake czy semincked cake oraz metodami tworzenia topperów z masy cukrowej. Nauczyciele poznali i pracowali na produktach firmy Master Martini tj. śmietanki, masy- orzechowa i pistacjowa, czekolada plastyczna oraz masa cukrowa. W trakcie szkolenia nauczyciele wykonali torty w stylu faultline o smaku malinowo- maracujowym wykończone liofilizowanymi malinami i świeżymi kwiatami, tort z kremem orzechowo- czekoladowym z crunchem orzechowym wykończony śmietanką oraz elementami z masy cukrowej, a także  toppery z masy cukrowej z nadrukami. Zwieńczeniem warsztatów był pokaz dekoracji ciasteczek metodą nadruku przy pomocy nowoczesnej drukarki Imago. Pokaz ten poprowadził doradca klienta Pan Damian Hildebrand.

Emilia Wieremiej - Woźna

 

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG