ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

ŚNIADANIA HOTELOWE

W dniu 20.11.2019 r. w CKZ Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich odbyły się kolejne warsztaty dla uczniów z klasy I technikum hotelarskiego Zespołu Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Łobzie w ramach projektu „Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu łobeskiego”.

Tematem szkolenia były śniadania hotelowe. Młodzież została zapoznana z rodzajami śniadań, sposobem ich podawania oraz asortymentem potraw i napojów serwowanych w trakcie śniadań w hotelu. Pod fachowym okiem nauczycieli praktycznej nauki zawodu Pań: mgr inż. Ewy Wasilewskiej i mgr inż. Anny Grabowskiej-Gieorgijewskiej uczniowie samodzielnie wykonywali m. in :

  • Jajka po wiedeńsku,
  • Jajka nadziewane pieczarkami,
  • Tymbaliki z kurczaka,
  • Vol-au-vent z pastą łososiowa,
  • Szaszłyki z pomidorów cherry i sera mozarella,
  • Pasztet z selera i wątróbek,
  • Kolorowy omlet,
  • Rogaliki krucho - drożdżowe

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG