ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

ETUZ - SAVOIR VIVRE W PIGUŁCE

W ramach Europejskiego Tygodnia Umiejętności zawodowych w dniu 16 października 2019r. w Centrum Kształcenia Praktycznego Zespołu Szkół Ekonomiczno- Hotelarskich odbyły się warsztaty  "Savoir vivre w pigułce", w których uczestniczyła młodzież ze Szkoły Podstawowej nr 4 i nr 8 w Kołobrzegu, a także nr 9 z Podczela.

Młodzieży przypomniano zwroty grzecznościowe, które należy używać w codziennych kontaktach jak również zapoznano ich z właściwą postawą przy stole oraz przeznaczeniem poszczególnych sztućców i serwetki ucząc się składać ją w różne formy w zależności od okoliczności. Uczestnicy warsztatów od nauczyciela: Renaty Grodzkiej- Truszkowskiej dowiedzieli się , że zasady savoir vivre to praktyczne, ponadczasowe i niesłychanie przydatne umiejętności właściwego zachowania się w każdej sytuacji, a  savoir vivre to po prostu " sztuka życia" :)

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok