ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

Narodowa Agencja Programu Erasmus + ogłosiła listę projektów zaakceptowanych do realizacji . Z wielka radością pragniemy poinformować, że projekt, którego autorami są Małgorzata Wietrzycka i Henryk Lisowski, zatytułowany  „E-handel jako komponent efektywnie podnoszący zakres i poziom umiejętności handlowców kształconych na poziomie technikum”, znalazł się na tej elitarnej liście i uzyskał finansowanie w kwocie 70 920 Euro.  Projekt będziemy realizować,  wspólnie wraz z renomowanymi duńskimi placówkami oświatowymi Tech College Aalborg oraz Business College Aalborg .

ERASMUS DLA EKONOMA. DANIA CZEKA NA UCZNIÓW ZSE-H !!! (2)

Krajowe Centrum Europass w Warszawie poinformowało, że uczestnicy  projektu " Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych"   czyli grupa 22 uczniów ZSE-H  kształconych na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych oraz 5 nauczycieli przedmiotów gastronomicznych ZSE-H , uzyskała dokument Europass Mobilność  z załącznikiem 5b (ECVET).

EUROPASSY DLA UCZNIÓW I NAUCZYCIELI ZSE-H

Tak-sprawni w zawodzie. Pierwsza edycja konkursu, zainicjowana przez naszą placówkę, była świetną okazją do podzielenia się doświadczeniami i ciekawostkami z projektu. W Konkursie uczestniczyło 20 szkół z całej Polski. Młodzież wraz z opiekunami stanowi liczną grupę, która z wielkim zainteresowaniem, poza zmaganiami konkursowymi ,chłonęła wszystkie "nowinki".

OGÓLNOPOLSKI MIĘDZYSZKOLNY KONKURS PPOH

Artykuł prasowy opisujący efekty projektu "Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych.

PISZĄ O NAS

28 marca odbyła się uroczysta Gala Dinner, połączona z pokazem kulinarnych umiejętności gastronomicznych, jakie nabyli uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych na stażu w Danii, w ramach projektu „Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych”, nr: 2018-1-PL01-KA102-048273.

WIRTUOZI SZTUKI KULINARNEJ

Ostatni tydzień stażu był bardzo intensywny, oprócz dużej ilości godzin spędzonych na zajęciach metodycznych gospodarze zapewnili nam wiele atrakcji. W środę pojechaliśmy na wycieczkę do Aarhus, gdzie młodzież z nauczycielami odbyła ,,podróż w czasie” w Den Gamle By poznając życie Duńczyków od średniowiecza do czasów współczesnych.

STAŻ NAUCZYCIELI W DANII DOBIEGŁ KOŃCA

W ramach projektu Erasmus+ ”Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych” pięcioro nauczycieli Ekonoma uczestniczy w dwutygodniowym stażu w TECHCOLLEGE w duńskim Aalborg. Nauczyciele biorą udział w zajęciach teoretycznych i praktycznych, obserwując pracę i metody stosowane przez duńskich nauczycieli.

STAŻ NAUCZYCIELI W DANII

Dobiega końca drugi tydzień stażu naszych uczniów w Tech College, w duńskim Aalborg. Obfitował on, tak jak poprzedni, w wiele ciekawych wydarzeń. Uczniowie rozpoczęli tydzień od zajęć teoretycznych, na których poznawali sposoby przyrządzania drobiu przez duńskich szefów kuchni oraz uczyli się układać menu z zaproponowanych przez siebie dań. Podczas wtorkowych zajęć doskonalili sztukę nakrywania stołu oraz dobierali wina do potraw.

DRUGI TYDZIEŃ STAŻU W TECH COLLEGE AALBORG

Mija pierwszy tydzień stażu w duńskim Aalborg, w ramach programu Erasmus+. Nasi stażyści z klas III i IV (technik żywienia i usług gastronomicznych) są pod wielkim wrażeniem możliwości i zaplecza dydaktycznego jakie oferuje goszcząca nas duńska placówka Tech College, a także gościnności Duńczyków, z którymi bezproblemowo można porozumieć się w języku angielskim, który to nasi uczniowie szlifują na każdym kroku (podczas zajęć, rozmów z duńskimi kolegami oraz wycieczek po Aalborg).

PIERWSZY TYDZIEŃ STAŻU W DUŃSKIM AALBORG

Gastronomowie pakujcie walizki!!!!!!!!!

Nasz Szkolny, Sukcesowy Róg Obfitości, wypełnił się dziś po brzegi. Ponad tysiąc! TYSIĄC! projektów z całej Polski, zgłoszonych w kolejnej edycji konkursowej Programu Erasmus+, a wśród nich „perełka”, projekt z Ekonoma.

PO TRZYKROĆ HURA, HURRA, HURRRA

Prezentujemy materiały stanowiące efekt stażu, który był elementem projektu „Kreowanie usług turystycznych na podstawie potrzeb zdefiniowanych w kraju pochodzenia turysty”, realizowanego w ramach unijnego programu Erasmus+. Partnerem projektu ze strony duńskiej, był Tech College Aalborg.

EFEKTY STAŻU W DANII

Ze stażu  w  Aalborgu w Danii,  wróciła szesnastoosobowa grupa  uczniów ZSE-H, kształconych na kierunkach technik obsługi turystycznej i technik organizacji reklamy. Staż był elementem projektu „Kreowanie usług turystycznych na podstawie potrzeb  zdefiniowanych w kraju pochodzenia turysty” realizowanego w ramach unijnego programu Erasmus+.  Partnerem projektu ze strony duńskiej, był Tech College Aalborg. 

ZAKOŃCZENIE STAŻU UCZNIÓW W DANII

 

Ze stażu  w  Aalborgu w Danii,  wróciła szesnastoosobowa grupa  uczniów ZSE-H, kształconych na kierunkach technik obsługi turystycznej i technik organizacji reklamy. Staż był elementem projektu „Kreowanie usług turystycznych na podstawie potrzeb  zdefiniowanych w kraju pochodzenia turysty” realizowanego w ramach unijnego programu Erasmus+.  Partnerem projektu ze strony duńskiej, był Tech College Aalborg. 

NASI UCZNIOWIE NA STAŻU W DANII

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.

Ok