zastepstwa edziennik edziennik

podreczniki2018 240 67 dodatkowe olimpiada

kartka bn 2018

Niech Święta Bożego Narodzenia
przyniosą spokój i radość,
A Nowy Rok obdaruje pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt
oraz szczęśliwego Nowego Roku
Życzy kierownictwo Szkoły

WARSZTATY KULINARNE – ŚNIADANIA W HOTELU

W dniu 14.05.2018 r. w CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich odbyło się szkolenie młodzieży z Zespołu Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Łobzie w zakresie przygotowywanie śniadań dla gości w hotelu. Warsztaty zorganizowano w ramach projektu „Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu łobeskiego” Uczestniczyła w nich młodzież klasy III technikum hotelarskiego z Łobza. Pod fachowym okiem naszych nauczycieli praktycznej nauki zawodu Pań: mgr inż. Ewy Wasilewskiej i mgr inż. Renaty Grodzkiej – Truszkowskiej uczniowie wykonali m. in :

  • Jajka po wiedeńsku i jajka nadziewane,
  • Sałatka śledziowa,
  • Tymbaliki z kurczaka,
  • Vol-au-vent z pastą łososiowa,
  • Szaszłyki z pomidorów cherry i sera mozarella,
  • Pasztet z selera i wątróbek,
  • Kolorowy omlet,
  • Rogaliki krucho - drożdżowe

Autor: Janusz Budzik