zastepstwa edziennik edziennik

podreczniki2018 240 67 dodatkowe olimpiada

kartka bn 2018

Niech Święta Bożego Narodzenia
przyniosą spokój i radość,
A Nowy Rok obdaruje pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt
oraz szczęśliwego Nowego Roku
Życzy kierownictwo Szkoły

WARSZTATY KULINARNE Z CHEFS CULINAR

W ramach porozumienia zawartego pomiędzy naszą szkołą a Chefs Culinar ww wtorek 24.04.2018 r. w pracowni CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich kolejny raz dbyły się warsztaty kulinarne. Tematem zajęć były potrawy z wołowiny i podrobów wołowych. Uczniowie klasy III B technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycieli gastronomii przygotowywali potrawy wykorzystując szeroką gamę surowców, min: polędwica Wellington, steki oraz wątroba cielęca po prowansalsku. itp.. Zajęcia prowadził doświadczony doradca kulinarny Chefs Culinar . Młodzież pod okiem szefa kuchni doskonaliła swoje umiejętności w zakresie sporządzania potraw a wołowiny.

Autor: Irena Lisowska