ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

 

ŚWIĘTUJEMY 20 LAT POLSKI W UNII EUROPEJSKIEJ.
ŚWIĘTUJEMY 20 LAT POLSKI W UNII EUROPEJSKIEJ.

1 maja obchodzić będziemy 20 rocznicę akcesji Polski do Unii Europejskiej. Z tej okazji, chcąc symbolicznie propagować ideę wspólnoty europejskiej zorganizowaliśmy w szkole Dzień Europejski.

POŻEGNANIE ABSOLWENTÓW 2024
POŻEGNANIE ABSOLWENTÓW 2024

W dniu dzisiejszym, czyli 26.04.2024 roku, pożegnaliśmy kolejnych uczniów naszej szkoły. Były wzruszające, czasami zabawne słowa, którymi swoich uczniów opisywali Wychowawcy. Była piękna przemowa i rady od Pani Dyrektor Joanny Babiak oraz zaproszonych gości.

POŻEGNANIE MATURZYSTÓW W INTERNACIE
POŻEGNANIE MATURZYSTÓW W INTERNACIE

Jak ten czas szybko mknie. Jak szybko nadeszła chwila pożegnań. Całkiem nowego znaczenia nabrało przysłowie "Czas jest wszystkim, co masz… i pewnego dnia może się okazać, że masz go mniej niż sądzisz…" / Randy Pausch /. Ten dzień dla naszych wspaniałych maturzystów: Kamili, Piotra, Macieja, Alana i Filipa już nadszedł. Opuszczają naszą małą, cudną internacką "rodzinę", nabierają wiatru w swoje skrzydła, aby móc je rozwijać w innej czasoprzestrzeni.

ŚWIĘTO KSIĄŻKI W EKONOMIE!
ŚWIĘTO KSIĄŻKI W EKONOMIE!

Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich stał się doskonałą okazją, aby uczniowie Ekonoma podzielili się swoimi literackimi pasjami. W tym dniu aula stała się kolorową i bardzo bogatą czytelnią.

DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H
DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H

Za nami DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H. Miło nam było gościć uczniów klas ósmych SP4, SP7, SP 8, SP9 i Morska Kraina. Uczniowie zwiedzili naszą szkołę i wzięli udział w krótkich zajęciach
warsztatowych. Jednak najcenniejszym doświadczeniem dla nich była możliwość rozmowy ze starszymi koleżankami i kolegami. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

Następny
Poprzedni
Shadow

W dniu 22.03.2023r w CKZ ZSE-H odbyło się szkolenie „NOWOCZESNE TRENDY W CUKIERNICTWIE HOTELOWYM Z WYKORZYSTANIEM PLOTERA SPOŻYWCZEGO” dla nauczycieli przedmiotów zawodowych gastronomicznych

w ramach projektu „ZAWODOWIEC W NOWOCZESNEJ GOSPODARCE” (nr projektu RPZP.08.06.00-32-K027/19)współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020, oś 8 „Edukacja”, Działanie 8.6 „Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego” w Zespole Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu. Szkolenie prowadził Pan Damian Hildebrandt współpracujący z firmą IMAGO.
Dziesięcioro nauczycieli zapoznało się z obsługą, konserwacją i programowaniem nowoczesnego urządzenia stosowanego w dekoracji wyrobów cukierniczych. Ploter spożywczy wykorzystuje nowatorskie rozwiązania techniczne i technologiczne do nanoszenia zaprogramowanych komputerowo rysunków, dekoracji, zdjęć na powierzchniach mas cukrowych, lukru królewskiego, czekolady, śmietanki roślinnej pokrywających torty, ciasta, monoporcje i inne wyroby serwowane w cukiernictwie hotelowym.
Ploter spożywczy ma coraz szersze zastosowanie w cukiernictwie hotelowym, cukiernictwie i ciastkarstwie i będzie w przyszłości standardowym wyposażeniem każdego zakładu cukierniczego i gastronomii hotelowej.
Renata Grodzka- Truszkowska
Koordynator szkolny projektu

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG