Warsztaty gastronomiczne „Frutti di mare”

warsztaty f d m 2017W dniu 05.06.2017 r. tj. poniedziałek w CKP ZSE-H odbyły się kolejne warsztaty kulinarne tym razem dla nauczycieli nt. ”Owoce morza”. Tzw. Frutti di mare to źródło wysokowartościowego białka, witamin z grupy B oraz jodu, wapnia, selenu oraz fluoru. Doskonałe na każdą okazję a na dodatek smaczne i zdrowe. Warsztaty prowadzili szefowie regionalni firmy Unilever Food Solutions; Panowie Paweł Małyszko i Emil Dziubak.

Autor: J.Budzik

Uczestnicy warsztatów pod okiem znakomitych fachowców mieli okazję przyrządzać różne dania z zastosowaniem owoców morza a także docenić wartości smakowe przygotowywanych przez siebie potraw. I tak m.in.;

• małże św. Jakuba po tajsku,
• zupa francuska boillabaisse,
• ośmiornica duszona w winie i pomidorach,
• sałatka z ośmiornicą i ziemniakami,
• przegrzebki na parze z sosem sojowym,
• makaron z małżami w sosie pomidorowym z chili,
• kalmary z grilla z peperonatą,
• carpaccio z ośmiornicy,
• homar zapiekany z masłem limonowym,
• zupa tajska z krewetkami,
• curry z krewetkami i papryką.

 

eng

 

ger

faceb
Informacje przesyłaj na
pr@ekonom.kolobrzeg.pl

 

Webmaster

e-mail administratora strony

sebamac2005@wp.pl

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.