ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

POŻEGNANIE ABSOLWENTÓW 2024
POŻEGNANIE ABSOLWENTÓW 2024

W dniu dzisiejszym, czyli 26.04.2024 roku, pożegnaliśmy kolejnych uczniów naszej szkoły. Były wzruszające, czasami zabawne słowa, którymi swoich uczniów opisywali Wychowawcy. Była piękna przemowa i rady od Pani Dyrektor Joanny Babiak oraz zaproszonych gości.

POŻEGNANIE MATURZYSTÓW W INTERNACIE
POŻEGNANIE MATURZYSTÓW W INTERNACIE

Jak ten czas szybko mknie. Jak szybko nadeszła chwila pożegnań. Całkiem nowego znaczenia nabrało przysłowie "Czas jest wszystkim, co masz… i pewnego dnia może się okazać, że masz go mniej niż sądzisz…" / Randy Pausch /. Ten dzień dla naszych wspaniałych maturzystów: Kamili, Piotra, Macieja, Alana i Filipa już nadszedł. Opuszczają naszą małą, cudną internacką "rodzinę", nabierają wiatru w swoje skrzydła, aby móc je rozwijać w innej czasoprzestrzeni.

ŚWIĘTO KSIĄŻKI W EKONOMIE!
ŚWIĘTO KSIĄŻKI W EKONOMIE!

Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich stał się doskonałą okazją, aby uczniowie Ekonoma podzielili się swoimi literackimi pasjami. W tym dniu aula stała się kolorową i bardzo bogatą czytelnią.

DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H
DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H

Za nami DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H. Miło nam było gościć uczniów klas ósmych SP4, SP7, SP 8, SP9 i Morska Kraina. Uczniowie zwiedzili naszą szkołę i wzięli udział w krótkich zajęciach
warsztatowych. Jednak najcenniejszym doświadczeniem dla nich była możliwość rozmowy ze starszymi koleżankami i kolegami. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

SUKCES NASZYCH PIŁKAREK
SUKCES NASZYCH PIŁKAREK

I miejsce naszych zawodniczek w Mistrzostwach Powiatu Kołobrzeskiego w piłce nożnej dziewcząt.

KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY
KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY

Uczniowie naszej szkoły podczas odbywających się w Drawsku Pomorskim WOJEWÓDZKICH MISTRZOSTW W PIŁCE SIATKOWEJ zajęli zaszczytne 3 miejsce. Gratulacje dla drużyny i trenera!

Następny
Poprzedni
Shadow

Mija pierwszy tydzień stażu w duńskim Aalborg, w ramach programu Erasmus+. Nasi stażyści z klas III i IV (technik żywienia i usług gastronomicznych) są pod wielkim wrażeniem możliwości i zaplecza dydaktycznego jakie oferuje goszcząca nas duńska placówka Tech College, a także gościnności Duńczyków, z którymi bezproblemowo można porozumieć się w języku angielskim, który to nasi uczniowie szlifują na każdym kroku (podczas zajęć, rozmów z duńskimi kolegami oraz wycieczek po Aalborg).

Podczas zajęć mieli okazję przygotowywać m. in. bezalkoholowe koktajle (tzw. mocktails), potrawy: zupę-krem z ziemniaków podawaną ze smażonymi przegrzebkami i czipsami ziemniaczanymi, smażoną flądrę z sosem beszamelowym z dodatkiem pietruszki oraz ziemniakami pommes anglaise. Podczas zwiedzania Aalborg odwiedzili ciekawe miejsca: Musikkens Hus (Dom Muzyki), w którym przyglądali się organizacji profesjonalnej kuchni w prestiżowej restauracji; lokalny browar Søgaards Bryghus, gdzie poznali od podszewki proces warzenia piwa; Aalborg Street Food - The Lighthouse, miejsce, gdzie można spróbować specjałów kuchni z wielu zakątków świata oraz Box Town – interesujące miejsce lansujące koncepcję „sustainability”, czyli wspierania wytwórców produktów lokalnych oraz eko-upraw w samym sercu miasta. Serdecznie pozdrawiamy nasze Koleżanki, Kolegów oraz wszystkich Nauczycieli z Ekonoma i z niecierpliwością czekamy na kolejne wyzwania kulinarne w przyszłym tygodniu!

Autorzy: Elżbieta Kozber i Tomasz Stępowski

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG