zastepstwa edziennik edziennik

podreczniki2018 240 67 dodatkowe olimpiada

kartka bn 2018

Niech Święta Bożego Narodzenia
przyniosą spokój i radość,
A Nowy Rok obdaruje pomyślnością i szczęściem.
Najpiękniejszych Świąt
oraz szczęśliwego Nowego Roku
Życzy kierownictwo Szkoły

WARSZTATY GASTRONOMICZNE "KUCHNIA AZJATYCKA”

W dniu 29 listopada 2018 roku na zaproszenie Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu w warsztatach gastronomicznych „Kuchnia azjatycka” wzięła młodzież ze szkół podstawowych nr 3, nr 8 z Kołobrzegu, nr 9 z Podczela oraz Szkoły Podstawowej z Ustronia Morskiego. Szkolenie odbyło się w nowej pracowni CKP ZSE-H . Wspólnie w parach uczeń naszej szkoły i uczeń zaproszonej szkoły przygotowywali różne potrawy kuchni azjatyckiej pod okiem doradców kulinarnych z firmy Unilever Bogusława Michałowskiego i Marcina Komara. Wspaniałe dania to m.in.;

  • czerwone curry z kurczakiem,
  • żółte curry ze schabu i kurczakiem,
  • zielone curry z kurczakiem i ze schabem,
  • makaron grandine.

Pozostali uczestnicy / zaproszone zostały całe klasy / śledzili na telebimie w sali konferencyjnej przebieg doskonalenia umiejętności ze swoimi opiekunami. Tym szkoleniem rozpoczęliśmy kolejny rok współpracy z bardzo znaną firmą o zasięgu europejskim na runku usług gastronomicznych. Obok Chefs Culinar jest to nasz kolejny partner branżowy. Następne przeszkolenia wkrótce.

Autor: J.Budzik

Wersja po angielsku

 

 

Wersja po niemiecku

Na skróty

fb

e sport

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.