baner_rekrut2018

zastepstwa edziennik edziennik

podreczniki2018 240 67 dodatkowe olimpiada

uwaga Ważne komunikaty: 

Uroczystość zakończenia roku szkolnego 2017/2018 22 czerwca 2018 r. godzina 9:15

PO TRZYKROĆ HURA, HURRA, HURRRA

♦ Dofinansowanie stażu dla uczniów z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz nauczycieli

Nasz Szkolny, Sukcesowy Róg Obfitości, wypełnił się dziś po brzegi. Ponad tysiąc! TYSIĄC! projektów z całej Polski, zgłoszonych w kolejnej edycji konkursowej Programu Erasmus+, a wśród nich „perełka”, projekt z Ekonoma. Wybaczcie, drodzy czytelnicy strony, za ten górnolotny ton, ale po prostu, zwyczajnie, ogromnie się cieszymy! Projekt jest, o tyle inny i różniący się od poprzednich, że po raz pierwszy podnieśliśmy poprzeczkę, nie jeden, ale o dwa stopnie. We wrześniu do Aalborga pojadą dwie grupy. Grupa młodzieży z klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz grupa nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, które będą realizowały dwa różne programy projektowe. W tłumaczeniu, na język gastronomiczny, „wrzuciliśmy do barszczu dwa grzyb oraz y”. Uczniowie, będą ćwiczyć, w najlepiej wyposażonych pracowniach i laboratoriach gastronomicznych, pod okiem mistrzów oraz poznają tajniki kuchni duńskiej „od kuchni”. Nauczyciele, będą doskonalić swój zawodowy warsztat pracy, z szefami najlepszych restauracji w Aalborgu. Drogi obu grup, skrzyżują się na końcowym pokazie umiejętności, na zakończenie projektu. Wszystkich zaangażowanych w realizację tego przedsięwzięcia, czeka teraz ogromny wysiłek przygotowania uczestników do wyjazdu. Podobno dżentelmeni, nie mówią o pieniądzach, ale napomknę tylko skromnie, że cały zaplanowany przez nas budżet, został zaakceptowany przez Narodową Agencję Programu Erasmus + i wynosi prawie 350.000,00 PLN.

Autor: Małgorzata Wietrzycka

 

eng

 

ger

Na skróty

fb

e sport

insta.ling

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.