Łopuskiego 13

zseh@kolobrzeg.powiat.pl

ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH

im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

W dniach od 26 do 28 marca 2012 r. w naszej szkole przebywała grupa nauczycieli oraz członków kierownictwa Technology College Aalborg (Dania). Pobytduńskich gości związany był z realizacją ostatniego etapu projektu „Edukacyjne zastosowanie mikrosterowników”, finansowanego ze środków Leonardo da Vinci.

Jednym z punktów programu był kolejny, tym razem dwudniowy, kurs programowania robotów LEGO Mindstorms NXT dla grupy uczniów z klas Technikum Zawodowego kształcących się w zawodzie technik informatyk, moderowany przez duńskich i polskich nauczycieli. Produktem końcowym zajęć dydaktycznych był projekt automatycznego systemu transportu towarów w obrębie magazynu, który został zaprezentowany zaproszonym gościom oraz uczniom klas informatycznych w dniu 28 marca 2012 r. Wszyscy uczestnicy kursu otrzymali certyfikaty sygnowane przez Technology College Aalborg i potwierdzające wysokie umiejętności z zakresu programowania robotów w języku C#.

Ok