Zespół Szkół Ekonomiczno- Hotelarskich, zakończył realizację projektu " Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych", realizowanego w ramach programu unijnego Erasmus+. Ostatnim i najtrudniejszym ogniwem, było sporządzenie i przesłanie drobiazgowego raportu końcowego, do Narodowej Agencji Programu Erasmus+ w Warszawie.
I właśnie z Warszawy, napłynęła miła informacja, że raport końcowy, otrzymał ocenę bardzo dobrą , uzyskując maksymalną liczbę punktów ( 100 punktów na 100 możliwych ). Ponadto projekt został rekomendowany, jako przykład dobrej praktyki , co jest uznaniem jego bardzo wysokiej jakości i zarazem dużym sukcesem naszej szkoły. Wszechstronnej i wnikliwej ocenie, podlegały między innymi: cele i rezultaty projektu, harmonogram realizacji , zarządzanie , efekty uczenia, metody upowszechniania i certyfikacji oraz ewaluacja.
Przypomnijmy , że projekt z budżetem 75 000 Euro, realizowaliśmy z Tech College Aalborg (Dania). Jednym z kluczowych jego komponentów, był pobyt 22 uczniów, kształconych na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych oraz 5 nauczycieli przedmiotów gastronomicznych na stażu w Danii (uczniowie – 4 tygodnie, nauczyciele- 2 tygodnie).