Geografia w terenie

geografia w terenieW ramach lekcji geografii i tematu „Prognozowanie pogody” klasy 2 t, 2 n i 2 m wybrały się do Stacji Hydrologiczno-Meteorologicznej w Kołobrzegu. Każda z klas odwiedziła stację w innej porze roku: 2 t jesienią, 2 n zimą, 2 m wiosną. Pracownicy stacji zapoznali uczniów z podstawowymi urządzeniami znajdującymi się w ogródku meteorologicznym, sposobami obserwacji oraz metodami zbierania i przechowywania danych. Dowiedzieliśmy się też jak można przewidzieć zmiany w pogodzie na podstawie obserwacji przyrody.

Autor: A.Łoboda

Czytaj więcej...

Warsztaty kulinarne „Stawiam na wołowinę”

stawiam wolowineW dniu 30.05.2017 r. w pracowni CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich odbyło się szkolenie realizowane w ramach projektu pod tytułem „Stawiam na wołowinę”. Pomysłodawcą i koordynatorem jest Związek Polskie Mięso. Szkolenie przeprowadził właściciel Akademii Kulinarnej Pan Marcin Budynek wraz z osobami towarzyszącymi. W szkoleniu wzięli udział uczniowie z klasy II a i II b technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycieli Pani E. Kozber oraz I. Lisowskiej.

Autor: J.Budzik

Czytaj więcej...

Dialog Obywatelski z komisarzem Unii Europejskiej

dialog obywatelski201729 maja uczniowie klas IIIe, IIe, IIA, IIb brali udział w Dialogu Obywatelskim z komisarzem Unii Europejskiej ds. Zdrowia i Bezpieczeństwa Żywności Vytenisem Andriukaitisem. Spotkanie odbyło się w Centrum Kongresowo-Kulturalnym Jordanki w Toruniu. Wycieczka została opłacona z środków unijnych w ramach współpracy Wydziału Rozwoju Miasta w Kołobrzegu z Komisją Europejską w Warszawie. Uczniowie mieli okazję brać udział w rozmowie pod hasłem „Inwestujemy w zdrowie” oraz zwiedzić Średniowieczny Zespół Miejski w Toruniu, który jest wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO.

Autor: J.Skokowska

Czytaj więcej...

II miejsce w konkursie fotograficznym!

konkurs foto 2017Uczennica III klasy technikum organizacji reklamy Patrycja Wiśniewska zajęła II miejsce w V edycji Konkursu Fotograficznego "Wokół nas - ludzie, miejsca, sytuacje" w kategorii szkół ponadgimnazjalnych. Wśród 240 zdjęć wyróżnione zostały jeszcze 3 zdjęcia naszych uczennic, które znalazły się na wystawie prac w CEN w Koszalinie. Autorzy: Patrycja Macko, Paulina Smolińska i Judyta Obidzińska
Gratulacje!

Autor: A.Antkiewicz

Czytaj więcej...

Wręczenie nagród w konkursie plastycznym „Wolę malować zamiast balować”

lepiej malowac 2017Dnia 23.05.2017. nastąpiło uroczyste wręczenie nagród w konkursie plastycznym „Wolę malować zamiast balować”. Miejsce pierwsze zajęła uczennica klasy I a Alicja Maczyszyn, drugie Julia Jakubowska I t, trzecie Weronika Ujazdowska I e. Nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

Autor: M.Moszko

Czytaj więcej...

Wyskokowy Dzień Dziecka

wyskokowy d d 2017W ramach obchodów MDD 23 maja klasa 2 n Technikum Hotelarskiego "wyskoczyła" do koszalińskiego parku trampolin "Fly Park". Jako środek lokomocji uczniowie wybrali pociąg, co okazało się dla niektórych strzałem w dziesiątkę, gdyż była to dla nich pierwsza w życiu taka przejażdżka. Godzina skakania była dla dużych dzieci idealnym sposobem na integrację oraz świetną zabawę. Nie można też zapominać o aspekcie sprawnościowym tej wyprawy. Wycieczkę zakończyły wspólne lody, które idealnie uzupełniły spalone kalorie. Opiekunami grupy byli: wychowawca klasy 2n- p.Piotr Klejny oraz p.Agnieszka Wilk.

Autor: A.Wilk

Czytaj więcej...

Spotkanie przedstawicieli rynku turystycznego

spotkanie dania 05 201718 maja 2017r. w naszej Szkole odbyło się spotkanie przedstawicieli rynku turystycznego z uczniami kierunków: technik organizacji reklamy i technik usług turystycznych. Branżę turystyczną reprezentowali: z Hotelu News Skanpol - Dyrektor Generalny i Wiceprezes Zarządu Jarosław Witkowski, Kierownik Marketingu i Sprzedaży  Krzysztof Kozaryn, Kierownik Recepcji i Rezerwacji Indywidualnych Anna Kraczkowska oraz właściciel Biura Podróży Polonez Krzysztof Głogowski, prowadzący działalność gospodarczą w Danii. Był to kolejny etap realizacji projektu „Kreowanie usług turystycznych na podstawie potrzeb zdefiniowanych w kraju pochodzenia turysty„ realizowanego w ramach programu unijnego Erasmus +, którego partnerem ze strony duńskiej jest Tech College Alborg, Celem spotkania było przekazanie przez praktyków świata turystyki wiedzy i spostrzeżeń dotyczących charakterystyki klienta duńskiego, aby przygotować uczniów do czynności segmentacji klientów tego rynku i stworzenia w przyszłości produktów w postaci dopasowanych do potrzeb konsumenta ofert wyjazdów turystycznych do Polski.

Autor: A.Swastek

Czytaj więcej...

Pegaz Kultury 2017 - w naszej szkole

pegazy kultury2017W minioną sobotę, 20 maja, wręczone zostały, już po raz siódmy, nagrody „Kołobrzeski Pegaz Kultury 2017”. Podczas uroczystej gali w Hotelu „Diune” Starosta Kołobrzeski uhonorował zasłużonych twórców i działaczy. Serdecznie gratulujemy Panu Mariuszowi Górnisiewiczowi, nauczycielowi-wychowawcy internatu naszej szkoły, znalezienia się w gronie nominowanych do nagrody i triumfu w kategorii Animator Kultury!

Wyróżniony tą zaszczytną nagrodą, jest komandorem Uczniowskiego Klubu Żeglarskiego „Błękitni” Grzybowo i na co dzień propaguje ideę żeglarstwa wśród dzieci i młodzieży.

Stopy wody pod kilem, kapitanie! Życzy – cała społeczność szkolna…

Autor: I.Sawicki

Czytaj więcej...

Młodzież zapobiega pożarom

wiedza pozarnicza 2017W Połczynie Zdroju odbył się XL Etap Wojewódzki OgólnopolskiegoTurnieju Wiedzy Pożarniczej "Młodzież Zapobiega Pożarom". Do turneju przystąpiło 19 powiatów w liczbie 58 uczestników.W programie zmagań konkursowych uczestnicy rozwiązywali test pisemny oraz odpowiadali ustnie na pytania o podwyższonym stopniu trudności. Nasz powiat reprezentował uczeń klasy III t Michał Kaliniuk, który zdobył siódme miejsce.

Autorzy: J.Dymecki, A.Jasiulewicz

Czytaj więcej...

 

eng

 

ger

faceb
Informacje przesyłaj na
pr@ekonom.kolobrzeg.pl

 

Webmaster

e-mail administratora strony

sebamac2005@wp.pl

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.