ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

Filtr

Trzeci dzień obchodów Światowego Dnia Turystyki już za nami. Dzisiaj propozycją dla uczniów było uczestnictwo w Turnieju Wiedzy z Geografii Turystycznej. Konkurs odbył się z wykorzystaniem platformy Quizizz. Udział w turnieju wzięło 13 zespołów, po 3 osoby z klas, które zgłosiły chęć uczestnictwa: I ef, Im, It, IIm, IIh, IIef, IIt, IIIt, IIIr5, IVe4, IVt5, IVt4, Ivr4.

TYDZIEŃ TURYSTYCZNY W ZSE-H CZ. 2

W ramach projektu partnerskiego „Zawodowiec w nowoczesnej gospodarcerealizowanego w ZespoleSzkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu od 01.04.2020r.do 30.09.2022r., nauczyciele naszej szkoły mają możliwość aktualizowania wiedzy i umiejętności zgodnie z potrzebami rynku poprzez udział w stażach branżowych.

STAŻE BRANŻOWE NAUCZYCIELI

 

Narodowa Agencja Programu Erasmus + ogłosiła listę projektów zaakceptowanych do realizacji . Z wielka radością pragniemy poinformować, że projekt, którego autorami są Małgorzata Wietrzycka i Henryk Lisowski, zatytułowany  „E-handel jako komponent efektywnie podnoszący zakres i poziom umiejętności handlowców kształconych na poziomie technikum”, znalazł się na tej elitarnej liście i uzyskał finansowanie w kwocie 70 920 Euro.  Projekt będziemy realizować,  wspólnie wraz z renomowanymi duńskimi placówkami oświatowymi Tech College Aalborg oraz Business College Aalborg .

ERASMUS DLA EKONOMA. DANIA CZEKA NA UCZNIÓW ZSE-H !!!

 

Narodowa Agencja Programu Erasmus + ogłosiła listę projektów zaakceptowanych do realizacji . Z wielka radością pragniemy poinformować, że projekt, którego autorami są Małgorzata Wietrzycka i Henryk Lisowski, zatytułowany  „E-handel jako komponent efektywnie podnoszący zakres i poziom umiejętności handlowców kształconych na poziomie technikum”, znalazł się na tej elitarnej liście i uzyskał finansowanie w kwocie 70 920 Euro.  Projekt będziemy realizować,  wspólnie wraz z renomowanymi duńskimi placówkami oświatowymi Tech College Aalborg oraz Business College Aalborg .

ERASMUS DLA EKONOMA. DANIA CZEKA NA UCZNIÓW ZSE-H !!! (2)

Szanowni Państwo , Szanowni Rodzice ,Szanowna Młodzieży !!!!!!

pragnę poinformować , że jako członek ( reprezentuję Nasz Zespół Szkół ) Izby Gospodarczej Hotelarstwa - Polskiego  że

ZMIANY W IGHP

W dniach 27-28 września w Regionalnym Centrum Kultury w Kołobrzegu odbyły się VII - Senioralia - Kołobrzeskie Dni Seniora. Jest to impreza cykliczna, która gromadzi przedstawicieli wielu Uniwersytetów Trzeciego Wieku i lokalne środowisko senioralne.

DNI SENIORA

Od wielu lat nasza szkoła aktywnie współpracuje z wieloma podmiotami w branży HOGATOUR, ale szczególnie w ostatnim czasie owocnie zaznaczył się udział firmy Chefs Culinar, z którą podpisaliśmy porozumienie. Jest to globalne międzynarodowe przedsiębiorstwo działające w obszarze gastronomii, hotelarstwa i żywienia zbiorowego. Do końca roku szkolnego 2019/2020 zaplanowano szereg szkoleń, które prowadzić będą doradcy kulinarni firmy Chefs Culinar co przedstawia poniższy harmonogram;

WARSZTATY KULINARNE CHEFS – CULINAR

Widzicie różne rzeczy i pytacie: dlaczego takie są? Natomiast ja marzę o rzeczach, których nie ma i pytam: dlaczego by nie miały zaistnieć?

                                                                                                                                             George Bernard Shaw

Jeśli jesteś kreatywny albo nie, ale chciałbyś w przyszłości być swoim własnym szefem, lubisz współpracować i chciałbyś poznać nowych ludzi, którzy podobnie patrzą na swoją przyszłość, są zaangażowani i pełni entuzjazmu przy podejmowaniu nowych wyzwań zapraszamy Cię serdecznie na spotkanie organizacyjne Naszego Miniprzedsiębiorstwa "CINDERELLA".

ZAPROSZENIE DO MINIPRZEDSIĘBIORSTWA "CINDERELLA"

Miło nam poinformować, iż Kacper Greczyński i Natalia Dąbrowska  nominowani przez FEDERACJĘ TAŃCA SPORTOWEGO do udziału w MISTRZOSTWACH EUROPY MŁODZIEŻY W 10 TAŃCACH, które odbyły się w ubiegły weekend w stolicy Słowacji Bratysławie, wytańczyli półfinałowe 13 miejsce z pośród rywalizujących 32 par tanecznych, po jednej parze reprezentującej swój kraj.

PÓŁFINALIŚCI MISTRZOSTW EUROPY !!!

W sobotę w dniu 21 września br. w  Porcie jachtowym i Marinie Solnej odbywały się imprezy w ramach Festiwalu Rybnego finansowane ze środków programu Operacyjnego Rybactwo i Morze 2014-2020. Troje uczniów z klas IVa i IVb technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielkami zawodu Joanną Zendran i Ewą Wasilewską uczestniczyło w promocji szkoły i zawodów gastronomicznych.

ZSE-H NA FESTIWALU RYBNYM W MARINIE SOLNEJ

Zespół Szkół Ekonomiczno- Hotelarskich, zakończył realizację projektu " Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych", realizowanego w ramach programu unijnego Erasmus+. Ostatnim i najtrudniejszym ogniwem, było sporządzenie i  przesłanie drobiazgowego raportu końcowego, do Narodowej Agencji Programu Erasmus+ w Warszawie.

SUKCES PROJEKTU ERASMUS+ DLA GASTRONOMÓW

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG