ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024
GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024

Czy obcowanie ze sztuką jest nam potrzebne? Oczywiście, że tak!  My sobie nie wyobrażamy, aby w naszym życiu zabrakło barwy i  koloru. Dlatego tak chętnie odwiedzamy naszą lokalną Galerię Sztuki Współczesnej.

TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE
TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE

W dniu dzisiejszym, wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną, mieliśmy zaszczyt zorganizowania w naszej szkole TARGÓW EDUKACYJNYCH. Gościliśmy w swoich murach przedstawicieli szkół ponadpodstawowych z naszego powiatu, którzy przygotowali atrakcyjne stanowiska. Młodzież klas ósmych miała okazję zapoznać się z ofertą edukacyjną oraz porozmawiać ze starszymi kolegami.

XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA
XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA

Jako partnerzy Firmy Klimatex, wspieraliśmy po raz dwunasty  to wydarzenie, poprzez udział naszych uczniów w obsadzie biura giełdy.

MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE
MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE

Wspaniała wiadomość! Nasze Technikum otrzymało dofinansowanie z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej!

Następny
Poprzedni
Shadow

Od wielu lat nasza szkoła aktywnie współpracuje z wieloma podmiotami w branży HOGATOUR, ale szczególnie w ostatnim czasie owocnie zaznaczył się udział firmy Chefs Culinar, z którą podpisaliśmy porozumienie. Jest to globalne międzynarodowe przedsiębiorstwo działające w obszarze gastronomii, hotelarstwa i żywienia zbiorowego. Do końca roku szkolnego 2019/2020 zaplanowano szereg szkoleń, które prowadzić będą doradcy kulinarni firmy Chefs Culinar co przedstawia poniższy harmonogram;

L.p.

Temat

Data

Klasa

Godzina

Opiekun

1.

Kuchnia włoska

25.11.2019

III b

grupa 1

grupa 2

7.30

- 11.35

Anita Fijałkowska – Buczkowska,

Agnieszka Stegienta

2.

Kuchnia molekularna

22.01.2020

II a

Grupa 1

Grupa 2

08.55 – 13.00

E.Kozber,

J.Zendran

3.

Zasady przygotowania sushi

27.02.2020

IIa

Grupa 1

Grupa 2

08.55 –

13.00

E.Kozber,

J.Zendran

4.

Ciasta bankietowe

05.03.2020

III Cukiernik

08.30-

13.00

Ewa Wasilewska,

Emilia Wieremiej - Woźna

5.

Potrawy z wołowiny

12.03.2020

III a

Grupa 1

08.55 –

13.00

I.Lisowska

6.

Owoce morza

09.04.2020

Kucharz III

08.30-

13.00

Ewa Wasilewska

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG