ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024
GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024

Czy obcowanie ze sztuką jest nam potrzebne? Oczywiście, że tak!  My sobie nie wyobrażamy, aby w naszym życiu zabrakło barwy i  koloru. Dlatego tak chętnie odwiedzamy naszą lokalną Galerię Sztuki Współczesnej.

TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE
TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE

W dniu dzisiejszym, wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną, mieliśmy zaszczyt zorganizowania w naszej szkole TARGÓW EDUKACYJNYCH. Gościliśmy w swoich murach przedstawicieli szkół ponadpodstawowych z naszego powiatu, którzy przygotowali atrakcyjne stanowiska. Młodzież klas ósmych miała okazję zapoznać się z ofertą edukacyjną oraz porozmawiać ze starszymi kolegami.

XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA
XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA

Jako partnerzy Firmy Klimatex, wspieraliśmy po raz dwunasty  to wydarzenie, poprzez udział naszych uczniów w obsadzie biura giełdy.

MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE
MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE

Wspaniała wiadomość! Nasze Technikum otrzymało dofinansowanie z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej!

Następny
Poprzedni
Shadow

W sobotę w dniu 21 września br. w  Porcie jachtowym i Marinie Solnej odbywały się imprezy w ramach Festiwalu Rybnego finansowane ze środków programu Operacyjnego Rybactwo i Morze 2014-2020. Troje uczniów z klas IVa i IVb technikum żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielkami zawodu Joanną Zendran i Ewą Wasilewską uczestniczyło w promocji szkoły i zawodów gastronomicznych.

Gościom Festiwalu i kołobrzeżanom zaprezentowana została baza szkoły i warsztatów CKZ, osiągnięcia i inspiracje kulinarne uczniów oraz efekty realizacji programu Erasmus+ podczas pobytu w Danii. Młodzież rozdawała ulotki zwiedzającym stoisko.  W ramach Festiwalu obył się również konkurs kulinarny "Ryba na patelni" skierowany do uczniów szkół gastronomicznych i profesjonalnych kucharzy, którzy starowali w jednej kategorii - dania nowoczesne.  Nasi uczniowie zaprezentowali bardzo ciekawe aranżacje i połączenia smakowe ryb i różnych składników. Poziom był bardzo wysoki a jury miało dużą trudność z wyborem najlepszych. Nasz nauczyciel i jednocześnie szef kuchni Impresja w CKZ, pan Marcin Grzeszczyk za potrawę "Kołobrzeżak z dorszem w oliwkowej panierce i szpinakiem" uzyskał II miejsce w tym konkursie. Natomiast nasi uczniowie zdobyli odpowiednio: III miejsce - Maja Winiarska za potrawę "Łosoś marynowany w Martini z coulis malinowym i domowym chlebem",  V miejsce  - Jakub Stefaniak za danie "Gołąbki z łososia w winorośli" oraz VI miejsce  Piotr Bąk za potrawę "Grillowany łosoś na ziemniaczano-chrzanowej chmurce z sosem z ogórków kołobrzeskich".

Wszyscy nagrodzeni otrzymali bardzo cenne nagrody rzeczowe (sprzęt gastronomiczny, noże i fartuchy kucharskie) oraz vouchery na basen w hotelu Lambert Medical SPA.

Wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy i dziękujemy za godne reprezentowanie szkoły.

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG