baner_rekrut2019

strona 1 strona 2

WARSZTATY CUKIERNICZE Z CHEFS CULINAR

W dniu 9.05.2018r w pracowni CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno- Hotelarskich odbyły się warsztaty cukiernicze. Prowadzącym szkolenie był Pan Jacek Fedde - doradca kulinarny w Chefs Culinar Polska. W szkoleniu uczestniczyli uczniowie ZSEH oraz uczniowie- praktykanci CKP uczący się zawodu cukiernik. Tematem szkolenia były torty klasyczne w nowej odsłonie. Uczniowie pod opieką nauczycieli gastronomii wykonali m.in. tort orzechowy z kremem french butter oblany glasażem, tort daquas z kremem kawowym czy ciasto czekoladowe z musem marakui i mango z żelką malinową wykończone glasażem. Uczniowie pod okiem szefa doskonalili swoje umiejętności ze sporządzania wyrobów cukierniczych.

Autorzy; Emilia Wieremiej – Woźna, Janusz Budzik