podreczniki edziennik edziennik

zastepstwa olimpiada dodatkowe

uwaga Ważne komunikaty: 

Termin wystawienia ocen smestralnych 21 grudnia 2017 r.

WARSZTATY PROMUJĄCE ZDROWE ŻYWIENIE

W ramach Europejskiego Tygodnia Umiejętności zawodowych " Odkryj swój talent" w dniu 23 listopada 2017r. w Centrum Kształcenia Praktycznego Zespołu Szkół Ekonomiczno- Hotelarskich odbyły się warsztaty promujące zdrowe nawyki żywieniowe  " ŻYJ ZDROWO- ŻYJ KOLOROWO ", w których uczestniczyły dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 4 w Kołobrzegu. Warsztaty rozpoczęły się pogadanką na temat zdrowego odżywiania i produktów najczęściej przynoszonych do szkoły jako drugie śniadanie między innymi owoców i soków. Uczeń klasy II a zapoznał dzieci ze składem chemicznym kisielu truskawkowego z „ torebki” i popularnych soków, które są sztucznie dosładzane i nie mają tyle witamin i pozytywnych składników , co naturalny kisiel i soki świeżo wyciskane - zrobione samemu w domu.  Uczestnicy warsztatów przy pomocy uczniów klasy III b i nauczycieli: Kamili Sienkiewicz, Joanny Zendran i Renaty Grodzkiej- Truszkowskiej nauczyli się jak zrobić zdrowy i pyszny kisiel truskawkowy , surówkę z marchwi i jabłka, sałatkę owocową  i naturalne soki: marchwiowy, jabłkowy i pomarańczowy.  Warsztatom towarzyszyła radosna atmosfera, a wykonane napoje i potrawy dały dzieciom i młodzieży wiele satysfakcji i przyjemności podczas wspólnej konsumpcji

Autor: R. Grodzka- Truszkowska

 

eng

 

ger

Na skróty

fb

e sport

insta.ling

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.