Warsztaty z Sushi

100 5490

W dniu 21.09.2017 r. tj. w czwartek w CKP ZSE-H odbyły się kolejne warsztaty kulinarne tym razem z udziałem młodzieży nt „Przyrządzanie Sushi”. Sushi to potrawa japońska, złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz najróżniejszych dodatków w postaci, przeważnie surowych: owoców morza, kawałków ryb, warzyw, grzybów, a także sera tofu.  Tradycyjnie sushi spożywa się palcami lub pałeczkami. Do sushi podaje się sos sojowy do maczania, zielony japoński chrzan wasabi  o intensywnym smaku oraz marynowany imbir, który spożywa się (w małych ilościach) pomiędzy różnymi rodzajami potrawy dla oczyszczenia kubków smakowych. 

Warsztaty prowadzili szefowie regionalni Unilever Food Solutions, Panowie Paweł Małyszko oraz Emil Dziubak. W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy IIb  technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką Pani Joanny Zendran. 

Autor: J.Budzik

 

eng

 

ger

faceb
Informacje przesyłaj na
pr@ekonom.kolobrzeg.pl

 

Webmaster

e-mail administratora strony

sebamac2005@wp.pl

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.