ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024
GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024

Czy obcowanie ze sztuką jest nam potrzebne? Oczywiście, że tak!  My sobie nie wyobrażamy, aby w naszym życiu zabrakło barwy i  koloru. Dlatego tak chętnie odwiedzamy naszą lokalną Galerię Sztuki Współczesnej.

TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE
TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE

W dniu dzisiejszym, wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną, mieliśmy zaszczyt zorganizowania w naszej szkole TARGÓW EDUKACYJNYCH. Gościliśmy w swoich murach przedstawicieli szkół ponadpodstawowych z naszego powiatu, którzy przygotowali atrakcyjne stanowiska. Młodzież klas ósmych miała okazję zapoznać się z ofertą edukacyjną oraz porozmawiać ze starszymi kolegami.

XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA
XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA

Jako partnerzy Firmy Klimatex, wspieraliśmy po raz dwunasty  to wydarzenie, poprzez udział naszych uczniów w obsadzie biura giełdy.

MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE
MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE

Wspaniała wiadomość! Nasze Technikum otrzymało dofinansowanie z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej!

Następny
Poprzedni
Shadow

W dniu 12.10.2022r w pracowni gastronomicznej ZSE-H/ CKZ odbyły się kolejne warsztaty z Firmą Master Martini skierowane  do nauczycieli przedmiotów gastronomicznych.

Warsztaty przeprowadzili mistrz cukiernictwa, zdobywca I miejsca na pokazach cukierniczych Expo i innowator - Damian Wiśniewski oraz główny technolog firmy Vortummus, cukiernik i doradca - Krystian Bolin. Nauczyciele podczas szkolenia pogłębili swoją wiedzę i umiejętności  dotyczące panujących trendów w wykańczaniu torów różnymi technikami tj. faulline cake, drip cake czy semincked cake oraz metodami tworzenia topperów z masy cukrowej. Nauczyciele poznali i pracowali na produktach firmy Master Martini tj. śmietanki, masy- orzechowa i pistacjowa, czekolada plastyczna oraz masa cukrowa. W trakcie szkolenia nauczyciele wykonali torty w stylu faultline o smaku malinowo- maracujowym wykończone liofilizowanymi malinami i świeżymi kwiatami, tort z kremem orzechowo- czekoladowym z crunchem orzechowym wykończony śmietanką oraz elementami z masy cukrowej, a także  toppery z masy cukrowej z nadrukami. Zwieńczeniem warsztatów był pokaz dekoracji ciasteczek metodą nadruku przy pomocy nowoczesnej drukarki Imago. Pokaz ten poprowadził doradca klienta Pan Damian Hildebrand.

Emilia Wieremiej - Woźna

 

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG