Leonardo da Vinci

Wyjazd na gościnną wyspę Kretę

W dniach 30.05 - 04.06.2011r odbył się kolejny i niestety ostatni kończący wyjazd szkoleniowy w ramach programu partnerskiego Leonardo da Vinci „Savoir vivre w hotelarstwie” do Grecji. Tym razem na przepiękną grecką wyspę Kretę do miejscowości Heraklion. W wyjeździe uczestniczyli: wicedyrektor d/s kształcenia CKP Janusz Budzik, nauczyciel praktycznej nauki zawodu CKP Renata Grodzka -Truszkowska i nauczyciel języka angielskiego Mirela Jezik.

 

Uczestnicy mieli okazję zwiedzić trzygwiazdkowy kompleks hotelowy Marin Dream pod kierunkiem menagera hotelu Anolisa Kalaitzakisa i zapoznać się z systemem funkcjonowania obiektu. Przedstawiono im system kompleksowej obsługi gościa w hotelu. Nauczyciele mieli możliwość poznania funkcjonowania recepcji i poznania standardów obsługi w recepcji: check in i check out. W czasie zajęć praktycznych w restauracji „PARALIA” uczestnicy przygotowywali oraz sporządzali typowe dania kuchni greckiej jak: sałatka grecka (choriatiki), mussaka, ślimaki smażone, dolmades (ryż z mięsem zawinięty w liście winogrona), souvlaki (szaszłyk z mięsa wieprzowego), loukoumades (pączkopodobne ciastka moczone w miodzie i posypane cynamonem) .

Uczestnicy odwiedzili **** hotel Astoria – hotel biznesowy, przyjmujący gości głównie zagranicznych. Tutaj gospodarze obiektu przedstawili standardy obsługi gościa biznesowego. Hotel zapoznał z ciekawą i bogatą ofertą . Szczególnie duże wrażenie zrobił basen z solarium na ostatnim piętrze. Obok kąpieli słonecznych i wodnych można było jeszcze podziwiać przepiękną panoramę miasta i wyspy.

Miłym akcentem turystycznym wizyty było obejrzenie wykopalisk w Knossos, ruin najstarszej cywilizacji europejskiej około 2000 lat p.n.e.

 

eng

 

ger

faceb
Informacje przesyłaj na
pr@ekonom.kolobrzeg.pl

 

Webmaster

e-mail administratora strony

sebamac2005@wp.pl

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.