ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H
DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H

Za nami DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H. Miło nam było gościć uczniów klas ósmych SP4, SP7, SP 8, SP9 i Morska Kraina. Uczniowie zwiedzili naszą szkołę i wzięli udział w krótkich zajęciach
warsztatowych. Jednak najcenniejszym doświadczeniem dla nich była możliwość rozmowy ze starszymi koleżankami i kolegami. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

SUKCES NASZYCH PIŁKAREK
SUKCES NASZYCH PIŁKAREK

I miejsce naszych zawodniczek w Mistrzostwach Powiatu Kołobrzeskiego w piłce nożnej dziewcząt.

KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY
KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY

Uczniowie naszej szkoły podczas odbywających się w Drawsku Pomorskim WOJEWÓDZKICH MISTRZOSTW W PIŁCE SIATKOWEJ zajęli zaszczytne 3 miejsce. Gratulacje dla drużyny i trenera!

WSPÓLNA NAUKA I ZABAWA
WSPÓLNA NAUKA I ZABAWA

Uczniowie z klasy 2a podczas lekcji pracowni gastronomicznej w ramach DNIA OTWARTEGO zaprezentowała swoje umiejętności młodszym kolegom z klas 8 szkół podstawowych. W ramach w/w zajęć młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowywali różnego rodzaju desery, które można było podziwiać i degustować.

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

Następny
Poprzedni
Shadow

Krajowe Centrum Europass w Warszawie poinformowało, że uczestnicy  projektu " Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych"   czyli grupa 22 uczniów ZSE-H  kształconych na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych oraz 5 nauczycieli przedmiotów gastronomicznych ZSE-H , uzyskała dokument Europass Mobilność  z załącznikiem 5b (ECVET).

Projekt " Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych." był realizowany przez Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu oraz Tech College Aalborg (Dania) w ramach unijnego programu Erasmus+ . W ramach projektu uczniowie odbyli czterotygodniowy staż  w Danii a staż nauczycieli trwał 2 tygodnie.

Weryfikowanie nabywanych umiejętności i efektów uczenia odbyło się zgodnie z procedurami europejskiego systemu akumulowania i transferu osiągnięć w kształceniu i szkoleniu zawodowym (ECVET) i obejmowało między innymi:

  • przygotowywanie potraw charakterystycznych dla duńskiej kuchni narodowej
  • obsługa kelnerska gościa duńskiego z kontekstem kulturowym i duńskim "hygges"
  • organizowanie i marketing usług gastronomicznych dedykowanych turystom duńskim odwiedzających Polskę i Kołobrzeg.

Nasi uczniowie i nasi nauczyciele uzyskali  najwyższe oceny i  bardzo pochlebne recenzje. Gratulujemy!

Europassy uznawane są za europejskie paszporty zawodowe potwierdzające  europejskie standardy i wysoki poziom nabytych umiejętności zawodowych. Są zarazem bardzo cenione przez pracodawców i jednocześnie istotnie wzmacniają pozycję na rynku pracy posiadacza Europassu

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG