ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H
DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H

Za nami DZIEŃ OTWARTY W ZSE-H. Miło nam było gościć uczniów klas ósmych SP4, SP7, SP 8, SP9 i Morska Kraina. Uczniowie zwiedzili naszą szkołę i wzięli udział w krótkich zajęciach
warsztatowych. Jednak najcenniejszym doświadczeniem dla nich była możliwość rozmowy ze starszymi koleżankami i kolegami. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

SUKCES NASZYCH PIŁKAREK
SUKCES NASZYCH PIŁKAREK

I miejsce naszych zawodniczek w Mistrzostwach Powiatu Kołobrzeskiego w piłce nożnej dziewcząt.

KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY
KOLEJNY SUKCES NASZYCH SIATKARZY

Uczniowie naszej szkoły podczas odbywających się w Drawsku Pomorskim WOJEWÓDZKICH MISTRZOSTW W PIŁCE SIATKOWEJ zajęli zaszczytne 3 miejsce. Gratulacje dla drużyny i trenera!

WSPÓLNA NAUKA I ZABAWA
WSPÓLNA NAUKA I ZABAWA

Uczniowie z klasy 2a podczas lekcji pracowni gastronomicznej w ramach DNIA OTWARTEGO zaprezentowała swoje umiejętności młodszym kolegom z klas 8 szkół podstawowych. W ramach w/w zajęć młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowywali różnego rodzaju desery, które można było podziwiać i degustować.

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

Następny
Poprzedni
Shadow

W dniu 18.11.2022 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego w ramach zajęć praktycznych odbyły się warsztaty dla uczniów klasy III kucharz pod tytułem
”Pizza Syciliana”.

Celem zajęć było zapoznanie uczniów praktykantów z historią pierwszej pizzy na świecie, w  czasie których za pomocą prezentacji uczniowie poznali odpowiedzieć na najważniejsze pytania:

  1. Jakie ciasto ma prawdziwa napoletana?
  2. Jak układać ser?
  3. Jak wypiekać pizzę?

W części praktycznej uczniowie sporządzili samodzielnie ciasto z oryginalnej mąki włoskiej firmy Master Martini, zapoznali się z techniką podziału ciasta na kęsy oraz sposobem formowania placka. W trakcie warsztatów praktykanci nabyli umiejętności przygotowywania ciasta metodą bezpośrednią oraz nauczyli się prawidłowo wypiekać placki pizzy. Każdy uczeń samodzielnie przygotował pizzę ze swoimi ulubionymi dodatkami. Pomysłodawcą warsztatów był nauczyciel praktycznej nauki zawodu Pan Marcin Grzeszczyk, który jako specjalista opiniował kwalifikację rynkową „ Przygotowanie i wypiekanie pizzy”, która została wpisana do rejestru PRK 3. Nauczyciel ćwicząc z młodzieżą, modyfikując podstawowy przepis na pizzę poprzez zmienianie ilości poszczególnych podstawowych składników i wykorzystując różne rodzaje mąki uzyskał ciasto o bardzo dobrej strukturze, które zadawala gusta wielu zwolenników tego włoskiego specjału.  Warsztaty przebiegły sprawnie i smacznie, a uczniowie nie kryli swojego zadowolenia 😊

 

Renata Grodzka- Truszkowska

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG