wakacje
vnabor2019
baner_rekrut2019 strona 1 strona 2

W dniu 16.05.2019 r. w CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich odbyło się kolejne szkolenie dla uczniów technikum hotelarskiego Zespołu Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Łobzie w ramach projektu „Budowa zintegrowanego szkolnictwa zawodowego na terenie Strefy Centralnej poprzez wzmocnienie specjalizacji regionalnych na obszarze powiatu łobeskiego”. Szkolenie dotyczyło śniadań hotelowych. Młodzież została zapoznana z rodzajami śniadań, sposobem ich podawania oraz asortymentem potraw i napojów serwowanych w trakcie śniadań w hotelu. Pod fachowym okiem naszych nauczycieli praktycznej nauki zawodu Pań: mgr inż. Ewy Wasilewskiej i mgr inż. Renaty Grodzkiej – Truszkowskiej uczniowie samodzielnie wykonywali m. in :

  • Jajka po wiedeńsku,
  • Jajka nadziewane pieczarkami,
  • Sałatkę śledziową,
  • Tymbaliki z kurczaka,
  • Vol-au-vent z pastą łososiowa,
  • Szaszłyki z pomidorów cherry i sera mozarella,
  • Pasztet z selera i wątróbek,
  • Kolorowy omlet,
  • Rogaliki krucho - drożdżowe