baner_rekrut2019

strona 1 strona 2

SŁODKIE SZKOLENIE

Zwieńczeniem stażu „Transgraniczne kształcenie dualne jako moderator jakości usług gastronomicznych" było szkolenie dla nauczycieli przedmiotów gastronomicznych, które odbyło się w dniu 1.04.2019r w Centrum Kształcenia Praktycznego. Szkolenie „Monoporcja - elegancki deser" poprowadzili utalentowani cukiernicy z Pracowni czekolady w Koszalinie Pan Przemysław Góral i Pan Darek Kontak.

Nauczyciele pod okiem cukierników wykonywali desery, których bazą była czekolada. Zostali zapoznani także z innowacyjnymi technikami dekoracji ciast i deserów. Wiedzę i umiejętności nauczyciele zdobywali zarówno w teorii jak i w praktyce wykonując m.in.:

- Choux au craquelin z chantili pistacjowym i żelką truskawkową,

- Monoporcja z musem z palonej białej czekolady, z żelką truskawkową oblane glasażem z białej czekolady,

- Monoporcja na bazie musu z mlecznej czekolady z creme bergamotka - maracuja otulone zamszem, na postumencie z ciasteczka kruchego,

- Tort na postumencie z ciasta orzechowego otoczonego musem z białej i mlecznej czekolady otulone zamszem.

Kolorowe wyroby cieszyły nie tylko oko ale i duszę…

Nauczyciele stażyści z Danii

zlota szkola 2019
Wersja po angielsku
Wersja po niemiecku

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.