egzaminy1

W czwartek 14 marca 2019r. klasa II a wraz ze swoimi nauczycielami Panią Elżbietą Kubok i Ireną Lisowską   uczestniczyła w warsztatach prowadzonych w CKP przez znakomitego doradcę kulinarnego firmy Chefs Culinar Pana Jacka Fedde. Uczniowie przygotowali potrawy z ryb oraz owoców morza m.in. 

- Cioppino z owocami morza i focaccią,
- Plamiak podany z gnocchi ze słodkich ziemniaków z sosem Nantua,
- Dorsz pieczony z Bayladi podany z makaronem i sosem maślanym,
- Ceviche z dorsza podane z Guacamole,
- Miruna podana z koprem włoskim i sosem pomarańczowym,
- Curry z czarniaka podane z ryżem jaśminowym.

W trakcie zajęć młodzież nabyła wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne wykonując potrawy z najlepszych jakościowo surowców. Potrawy były wyśmienite i zadowoliły podniebienia wszystkich uczestników warsztatów.

 Autro: Elżbieta Kubok, Irena Lisowska