baner_rekrut2019

strona 1 strona 2

uwaga Ważne komunikaty: 

♦   Wywiadówka klas czwartych 2 kwietnia 2019 r. godzina 16:30  ♦

Z CYKLU SZALEJEMY – GOTUJEMY…………. IIB

Po małej przerwie wracamy ;)

W ostatnim czasie zgłębialiśmy wiedzę oraz zdobywaliśmy umiejętności praktyczne z zakresu potraw z mięsa zwierząt rzeźnych. Nie był to łatwy zakres materiału ale przy wsparciu Pań: Anity Fijałkowskiej – Buczkowskiej oraz Agnieszki Stegienta przebrnęliśmy tą dość trudną drogę.

Podczas zajęć przygotowywaliśmy szeroki asortyment potraw wykorzystując różne techniki kulinarne. Był: Boeuf Strogonow, stek, schab nadziewany śliwką i morelą, rolada z karkówki, zrazy zawijane, sztufada i wiele innych dań.

Autor: Anita Fijałkowska-Buczkowska, Agnieszka Stegienta