vnabor2019baner_rekrut2019

strona 1 strona 2

To znowu my, klasa II b – zgodnie z obietnicą chcemy zaprezentować efekty naszej praktycznej nauki na zajęciach pracowni gastronomicznej. Tym razem przygotowywaliśmy pierogi na słono, słodko, knedle ze śliwką, kluski śląskie itp. Wydawało nam się, że jest to całkiem proste uformować pierogi czy sporządzić ciasto ziemniaczane, jednak część z nas miała niemałe problemy – zwłaszcza chłopcy ;-) z „koronkową” precyzją, która jest niezbędna podczas lepienia pierogów. Ale przy wsparciu nauczycielek : Agnieszki Stegienta oraz Anity Fijłkowskiej – Buczkowskiej DALIŚMY RADĘ. Wszystkie wyroby wyszły nam bardzo smaczne, choć kształty bywały różne ;-))

Autor: Agnieszka Stegienta

zlota szkola 2019
Wersja po angielsku
Wersja po niemiecku

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.