zastepstwa edziennik edziennik

podreczniki2018 240 67 dodatkowe olimpiada

WARSZTATY CUKIERNICZE – WYROBY BANKIETOWE

W dniu 30.05.2018r w pracowni CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno- Hotelarskich odbyły się drugie warsztaty cukiernicze prowadzone przez Pana Jacka Fedde z Chefs Culinar. W szkoleniu uczestniczyli uczniowie ZSEH oraz uczniowie - praktykanci CKP uczący się zawodu cukiernik. Tematem były drobne wyroby bankietowe. Uczniowie pod opieką nauczycieli gastronomii wykonali m.in. makaroniki, mini ptysie z kremem czekoladowo- malinowym, torcik Pavlova czy trufle z polewą Rocher.

Autor: Emilia Wieremiej - Woźna

 

eng

 

ger

Na skróty

fb

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.