vnabor2019baner_rekrut2019

strona 1 strona 2

W ramach porozumienia zawartego pomiędzy naszą szkołą a Chefs Culinar ww wtorek 24.04.2018 r. w pracowni CKP Zespołu Szkół Ekonomiczno – Hotelarskich kolejny raz dbyły się warsztaty kulinarne. Tematem zajęć były potrawy z wołowiny i podrobów wołowych. Uczniowie klasy III B technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycieli gastronomii przygotowywali potrawy wykorzystując szeroką gamę surowców, min: polędwica Wellington, steki oraz wątroba cielęca po prowansalsku. itp.. Zajęcia prowadził doświadczony doradca kulinarny Chefs Culinar . Młodzież pod okiem szefa kuchni doskonaliła swoje umiejętności w zakresie sporządzania potraw a wołowiny.

Autor: Irena Lisowska

zlota szkola 2019
Wersja po angielsku
Wersja po niemiecku

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.