zastepstwa edziennik edziennik

podreczniki2018 240 67 dodatkowe olimpiada

WARSZTATY FRUTTI DI MARE              

W ramach porozumienia zawartego pomiędzy naszą szkołą a Chefs Culinar w dniu 07.02.2018 r. w CKP Zespołu Szkól Ekonomiczno – Hotelarskich odbyły się warsztaty kulinarne pn. „Ryby i owoce morza”. Uczestnikami szkolenia byli uczniowie klasy II a technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycieli, pań : A. Jasiulewicz i p. E .Kozber. Zajęcia prowadził doświadczony doradca kulinarny Chefs Culinar Pan Jacek Feed. Młodzież pod okiem mistrza doskonaliła swoje umiejętności w zakresie przyrządzania bardzo egzotycznych potraw z owoców morza m.in. ;

  • Ośmiornica podawana z czarną soczewicą.
  • Spaghetti z kalmarami w sosie maślanym.
  • Małże zapiekane po włosku z salą pomidorową.
  • Galette z krewetkami.
  • Kulebiak z łososiem.

Następne warsztaty gastronomiczne w dniu 06.03.2018 r. pn. „Mięsa po angielsku – wykorzystanie wołowiny”

Autor: J.Budzik

 

eng

 

ger

Na skróty

fb

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.