ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNO - HOTELARSKICH
im. Emilii Gierczak w Kołobrzegu

 

 

 

 

SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"
SUKCES W KONKURSIE "MŁODY INWESTOR"

W dniu 16.04.2024 na Wydziale Nauk Ekonomicznych w Koszalinie odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Giełdowego "Młody Inwestor". Piątka naszych uczniów wzięła w nim udział. Zadaniem każdego z nich było zainwestować 10 000 zł i uzyskać jak największy zysk. Zadanie nie było łatwe, sytuacja na rynku był trudna, ale jednemu z naszych uczniów udało się uzyskać zysk. Zajął on 5 miejsce pokonując 88 uczestników. Gratulujemy!

GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024
GALERIA SZTUKI WSPÓŁCZESNEJ DEBIUTY 2024

Czy obcowanie ze sztuką jest nam potrzebne? Oczywiście, że tak!  My sobie nie wyobrażamy, aby w naszym życiu zabrakło barwy i  koloru. Dlatego tak chętnie odwiedzamy naszą lokalną Galerię Sztuki Współczesnej.

TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE
TARGI EDUKACYJNE W EKONOMIE

W dniu dzisiejszym, wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną, mieliśmy zaszczyt zorganizowania w naszej szkole TARGÓW EDUKACYJNYCH. Gościliśmy w swoich murach przedstawicieli szkół ponadpodstawowych z naszego powiatu, którzy przygotowali atrakcyjne stanowiska. Młodzież klas ósmych miała okazję zapoznać się z ofertą edukacyjną oraz porozmawiać ze starszymi kolegami.

XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA
XII GIEŁDA GASTRONOMICZNA ZAKOŃCZONA

Jako partnerzy Firmy Klimatex, wspieraliśmy po raz dwunasty  to wydarzenie, poprzez udział naszych uczniów w obsadzie biura giełdy.

MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE
MAMY KOLEJNE DOFINANSOWANIE

Wspaniała wiadomość! Nasze Technikum otrzymało dofinansowanie z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej!

Następny
Poprzedni
Shadow

W dniu 14 stycznia 2023r odbyło się w warsztatach ZSEH/ CKZ szkolenie dla pracowników gastronomii INERTFERIE CHALKOZYN, którego celem było nabycie dodatkowych wiadomości i praktycznych umiejętności związanych z przygotowaniem potraw, które można serwować gościom w bufetach śniadaniowych, obiadowych i kolacyjnych.

Uczestniczki szkolenia poznały zasady przygotowania zimnych i gorących potraw bufetowych, sposoby aranżacji bufetów oraz zasady ułożenia i dekorowania potraw. Pod nadzorem nauczycieli praktycznej nauki zawodu: Ewy Wasilewskiej i Marcina Grzeszczyka zostały wykonane między innymi: vol-au-venty z różnymi nadzieniami, cannelloni z cukinii i bakłażana w różnych wariantach, mini kanapki z hummusem, roladki jajeczne i szpinakowe z różnymi nadzieniami, galantyny drobiowe oraz rolady wieprzowe na kilka sposobów, pasztety z soczewicy oraz z selera, a także mini quiche ze słonymi nadzieniami. Dodatkowo uczestniczki w ramach carvingu poznały technikę wykonania dekoracji z melona, liści pora, cebuli, papryki oraz kalarepy.
Uczestniczki szkolenia wykazały się bardzo dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem. Efekty pracy można zobaczyć na zdjęciach.
Ewa Wasilewska

SZANOWNY UŻYTKOWNIKU

Jeżeli chcesz przeskalować w górę zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i +.

klawiatura

Jeżeli chcesz przeskalować w dół zawartość strony, to naciśnij kombinację klawiszy
CTRL i -.

klawiatura

Logo WCAG