DZIAŁANIA FINANSOWANE Z PROGRAMU ERASMUS+

PIERWSZY TYDZIEŃ STAŻU W DUŃSKIM AALBORG

Podczas zajęć mieli okazję przygotowywać m. in. bezalkoholowe koktajle (tzw. mocktails), potrawy: zupę-krem z ziemniaków podawaną ze smażonymi przegrzebkami i czipsami ziemniaczanymi, smażoną flądrę z sosem beszamelowym z dodatkiem pietruszki oraz ziemniakami pommes anglaise. Podczas zwiedzania Aalborg odwiedzili ciekawe miejsca: Musikkens Hus (Dom Muzyki), w którym przyglądali się organizacji profesjonalnej kuchni w prestiżowej restauracji; lokalny browar Søgaards Bryghus, gdzie poznali od podszewki proces warzenia piwa; Aalborg Street Food - The Lighthouse, miejsce, gdzie można spróbować specjałów kuchni z wielu zakątków świata oraz Box Town – interesujące miejsce lansujące koncepcję „sustainability”, czyli wspierania wytwórców produktów lokalnych oraz eko-upraw w samym sercu miasta. Serdecznie pozdrawiamy nasze Koleżanki, Kolegów oraz wszystkich Nauczycieli z Ekonoma i z niecierpliwością czekamy na kolejne wyzwania kulinarne w przyszłym tygodniu!

Autorzy: Elżbieta Kozber i Tomasz Stępowski

 

eng

 

ger

Na skróty

fb

e sport

Pliki cookies

Ważne! Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas przeglądania serwisu i korzystania z usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.